UrsuLa data de 1 octombrie 2013, consilierul local Ursu Grigore a depus cerere de ridicare a mandatului înainte de termen. Cererea a fost examinată în cadrul comisiei juridice, care s-a eschivat să ia o poziție, pasând decizia către consiliu. Consiliul Sătesc „a mai dat o șansă” ca omul să se gândească, să aprecieze. A fost trimis răspuns oficial dlui. Ursu, a fost invitat la discuții. Dl. Ursu a declarat că decizia este definitivă și s-a arătat mirat de faptul că nu a fost acceptată cererea dumnealui. Cererea a fost trecută repetat prin comisia juridică, care iar s-a eschivat să ia o poziție, pasând repetat decizia către consiliu” a raportat Oleacu Claudia, secretarul Consiliului Sătesc Colonița pe chestiunea privind retragerea mandatului de consilier local înainte de termen.

Poziția dlui. Ursu G.  este categorică. Sunt unele încălcări din partea CSC. Dacă va fi necesar, dumnealui este dispus să ofere informații” – a declarat consilierul local Tabacaru Vladimir ca concluzie a discuției personale avute cu dl. Ursu Grigore.

Sunt niște chestii foarte neplăcute în primăria Colonița și în sat. Aceiași întrebare legată de terenul pentru autocross, care fiind înregistrat după APL Colonița, a ajuns în proprietatea lui Ababii Mihail. E o murdărie . . . NU VREA SĂ LUPTE CU MORILE DE VÂNT. A lucrat, a fost împuternicit să descurce lucrurile, ceia ce a făcut. Până la urmă a rămas tot ceia ce este la moment” – a declarat consilierul local Lupu Anatolie privitor la cererea dlui Ursu.

Măi, dacă omul s-a decis, el a cântărit bine, a fost invitat să dea explicații . . . pentru ce? Omului poți să-i iai, dar săi dai cu dea sila nu poți. Propunerea mea este ca să-i dăm pace omului… Fără consiliu fără nimic, să facem o masă rotundă, să discutăm,… Măi, ce-i cu tine, ce putem face?… Putem să-l invităm fără televiziune…” – a fost intervenția primarului satului Zaporojan Angela.

Stranie pare poziția primarului satului Zaporojan Angela, care e primul responsabil de motivele plecării domnului Ursu. În loc să verse lumină asupra „murdăriilor” din primărie și din sat, să identifice și să sancționeze vinovații, dumneaei dă cu piciorul celor care au avut curajul să spună lucrurilor pe nume.

Discuția dată a avut loc în cadrul ședinței Consiliului Sătesc Colonița din 12 februarie 2013. Decizia de ridicare a mandatului de consilier a dlui. Ursu G. a fost respinsă la acea ședință. Până la data publicării acestui material, nu cunoaștem dacă Consiliul Sătesc Colonița a aprobat sau nu ridicarea mandatului dlui Ursu G.

Material video la temă (1:01:00):

[youtube]lUJGAoSR7G0[/youtube]