Un mare filosof antic spunea „Disperarea trage dupa sine consecințe imprevizibile”. Drept dovadă este „adunarea satului” din 15.07.2018 convocata de consilierii „proaspeți copți” Z. Cheptene si C. Ababii la comanda ex-primarului Zaporojan A. Restul aleșilor locali (5 persoane) erau în sală doar la număr, ceilalți 7 nu s-au prezentat pe motiv ca „pe ei nu i-au ales nimeni” – așa se vociferează la ședințele consiliului sătesc.

Panorama din sală îmi amintește multe fețe cunoscute întîlnite des la Centrul de Sănătate, biserică, primărie,… și desigur la ședințele consiliului, drept luați ca „grup de inițiativă” în susținerea primarului.

Acuzații neîntemeiate, minciuni și bîrfe au curs gîrla. Z. Cheptene ca subiect de discutie „a adus” că consilierii locali au primit bani la deschiderea sezonului sportiv fără a presta servicii, adică nu e transparență în cheltuirea banului public. Pe 2 iulie am făcut publice toate listele cu participanții și banii primiți contra semnatură. Atunci l-ași întreba și eu cîte liste de cheltueli a făcut publice d-nul Ion Cheptene (tata lui Z. Cheptene) consilier local de ani buni. Ori de la el nu se cere transparență ca e „al vostru”!!!!!???

C. Ababii a activat în primăria Colonița ca asistent social. Cîte liste sau rapoarte a făcut publice cu ajutoarele umanitare destinate săracilor și familiilor cu mulți copii? Coletele cu produse cine le primea ? E o enigmă sau cum se practică în primăria Colonița „TAINĂ DE STAT”.

În sală erau prezenți multi oameni care au probleme cu rîpa nouă facută de ~ 5 000 000 lei, cu canalizarea din sectorul 306 case care a costat ~ 7 000 000 lei, cu drumuri făcute cu sute de mii de lei care peste 2 ani le-a spalat apa, cu stația de bio-gaz care emite arome insuportabile … și multe alte probleme care își așteaptă soluții, dar voi vă țineți de REZOLUȚII, PERSOANA NON-GRATĂ, și cel mai arzător cine va fi PRIMAR INTERIMAR.

Acuzații grave s-au adus consilierilor liberali că cică ei au demis-o pe ex-primarul A. Zaporojan. Mai mare prostie nu am auzit. Pentru toata lumea și cei 2 „activiști politici” aduc încă o dată la cunoștință că primarul e condamnat de instanța de judecată, nu de consilierii PL. Dar consiliul local e în drept să delege un primar interimar prin votul majorității (art. 34(2) al Legii nr. 436 privind alesul local). Exact asa am și am procedat în data de 31 mai 2018. Prin votul majorității a fost aleasă ca să ducă interimatul d-na L. Ghimpu.

E stiut faptul că pentru „grupul de inițiativă” a d-nei Zaporojan A. și funcționarii din APL Colonița este o persoana incomoda, căci cu toții își dau seama ce-i așteaptă – vor eși toate „perlele” la suprafață: fărădelegile, falsul în acte publice, delapidări financiare, contracte divizate, facturi, dosare cadastrale, … toate vor fi făcute publice și atunci cred că cei care sunt numiți hoții satului vor fi numiti „îngerii păzitori” în comparație cu ce se face în primărie la moment. Situația creată poartă tentă politică – mă refer la faptul că suntem într-un an electoral. Cea care se dă drept jertfă de fapt tinde să culeagă „trandafirii”.

Atunci mă intreb cui reproșați din răsputeri numindu-ne „TRADATORI” dragi consăteni ???