Ședința consiliului comunal Colonița, localitatea de baștină a politicianului Mihai Ghimpu, în cadrul căreia urma să se discute suspendarea din funcție a primăriței Angela Zaporojan, nu a avut loc. Mai mulți susținători ai edilului au blocat accesul în sala de ședințe, iar poliția a fost nevoită să intervină pentru a evita altercațiile.

O parte din consilieri susțin că Zaporojan trebuie să fie demisă, iar în locul acesteia să fie numit un consilier interimar, deoarece primărița a fost condamnată pentru depășirea atribuțiilor de serviciu de către Curtea de Apel Chișinău și nu este în drept să ocupe o funcție de demnitate publică.

Adepții lui Zaporojan invocă că sentința a fost atacată la Curtea Supremă Justiție, iar cei care cer demiterea sunt rudele lui Mihai Ghimpu, care intenționează să ajungă în fruntea adminstrației publice locale.

Angela Zaporojan a fost găsită vinovată și amendată cu 8 mii de lei pentru că a alocat banii publici pentru construcția gardului la biserica din sat, în lipsa deciziei consiliului și fără licitație publică.

Sursa: Crimemoldova.com