Episodul 4. Căminul a fost deconectat repetat de la rețeaua electrică fără posibilitate de reconectare ilicită la rețea. Deconectarea a avut loc în data de 5 octombrie 2010, ora 11.00. Lipsa curentului electric îngreunează considerabil traiul locatarilor căminului, în special în condițiile de temperaturi ale aerului coborîte. Pînă la acest moment nu a fost stabilită data de desfășurare a ședinței Consiliului Sătesc Colonița la care va fi hotărîtă problema căminului.

Episodul 3. În data de 19 septembrie, orele 12.00, reprezentanții companei RED Union Fenosa au venit la adresa indicată cu scopul de a deconecta repetat căminul de locuit de la rețeaua electrică. După o ora și jumate de discuții și asteptări, reprezentanții companei RED Union Fenosa au plecat, lăsînd caminul de locuit conectat la rețeaua electrică.

Episodul 2. Căminul de locuit din strada 31 August 4 a fost reconectat la rețeaua de curent electric.

Episodul 1. În data de 13 septembrie 2010, orele 18.30 reprezentanții companei RED Union Fenosa au deconectat curentul electric tuturor locatarilor căminului de locuit situat în strada 31 August 4.

La eveminent au fost prezenti doi reprezentanții ai fortelor de ordine, veniți la fața locului cu un autoturizm personal marca Audi, care nu s-au legitimat la solicitarea locatarilor căminului, unul din ei menționînd că este șeful de post Colonița.

Consilierul local Morgun Vitalie, prezent și el a explicat situația reprezentanților companiei RED Union Fenosa și locatarilor.

Amintim că căminul de locuit se afla în gestiunea primariei Colonița, procedura de înregistrare a dreptului de proprietate asupra imobilului durează cîțiva ani.

Statutul căminului de locuit a fost discutat în cadrul cîtorva ședințe anterioare ale Consiliului Local Colonița, urmînd a fi la aprobat la
una din ședințele speciale următoare.

Vedeți mai jos discutiile asupra problemei căminului de locuit din cadrul ședinței Consiliului Sătesc Colonița din 11 august 2010.

[youtube]2IPj9dIthAI[/youtube]

[youtube]TWvuodnTHWs[/youtube]