Farmacia din Colonița a fost deschisă în anii 1980 pentru a asigura populația satului cu medicamentele necesare. Pe atunci se numea “Farmacopeea” . În ultimii ani farmacia a ajuns proprietatea unei societăți pe acțiune si poartă actualmente denumirea de “Polemonium”.

Polemonium fiind o plantă descoperită în 1932 , ce în poporpoartă denumirea de “Scara Domnului”. Este o plantă ce se găsește în zonele silvice ale Europei, utilizată ca remediu pentru bronșite acute, ulcer stomacal, duodenal. Se mai cunoaște că planta posedă proprietăți sedative de 8-10 ori mai puternice ca odoleanul( valeriană) și deci poate fi utilizată în tratamentul bolilor de nervi și psihice.

no images were found

Din anul 1987 d-na Vera Ciobanu lucrează ca farmacist în Colonița și ne asigură că farmacia dispune de stocurile de medicamente necesare ca să satisfacă necesitățile bolnavilor din Colonița.
Un factor important este faptul că farmacia eliberează medicamente parțial compensate pentru hipertonici și medicamente gratuite pentru bolnavii de diabet zaharat, copii de la 0-5 ani și pentru femeile gravide.
Farmacia lucrează zilnic de la 8.00-14.00. Telefon de contact 930 526 sau 579 468
Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră!!!