Hristos a Înviat! Aceste cuvinte au răsunat în toate bisericile din țară, în această duminică. Și la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Colonița s-au adunat zeci de credincioși pentru a se bucura de marea sărbătoare, Învierea lui Isus Hristos.

Slujba a început la miezul nopții și a fost oficiată de părintele Victor și părintele Constantin. Slujitorii bisericii au binecuvântat focul haric adus de la Ierusalim, au aprins lumânările pascale și au transmis flacăra sfântă enoriașilor. După cum spune biserica, focul sfânt trebuie să fie păstrat în case timp de 3 zile.

După ce au ținut post mai multe săptămâni, enoriașii au venit să sfințească cele mai alese bucate. Slujba, precum și sfințirea bucatelor s-a încheiat în jurul orei 5:30.

Paștele reprezintă una dintre cele mai importante sărbători anuale creștine, care comemorează evenimentul fundamental al creștinismului, Învierea lui Iisus Hristos, considerat Fiul lui Dumnezeu în religiile creștine, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare.

Vedeți mai jos câteva imagini din Noaptea Învierii, la biserica „Nașterea Maicii Domnului”.

[youtube]Cyy7GPNK0q4[/youtube]

 

Vedeți un interviu cu părintele Victor despre Paști, realizat în 2008 AICI