Colonița ar putea avea în curând încă o biserică. Cu această propunere a venit la Consiliul Sătesc Colonița preotul Victor Tofan, din numele mai multor creștini din Colonița. S-a propus să fie construită o capelă, ceea ce înseamnă o biserică mai mică, în zona sud-vest a satului.

„Luând în considerație că satul crește pe an ce trece și că multor oameni, în special bătrâni, care de fapt vin cel mai des la biserică, le vine greu să se deplaseze dintr-un capăt de sat în altul, pentru a veni la biserică, apare o necesitate … Vă rugăm să luați o hotărâre în folosul bisericii satului, să ne alocați un teren pentru construcția unei capele” a spus parohul bisericii din Colonița, Victor Tofan.

Preotul a afirmat că în urma discuțiilor cu membrii Comisiei Urbanistice au apărut și alte propuneri, de a extinde această idee și de a realiza și o zonă de odihnă liniștită, în preajma lăcașului. „S-a propus ca pe teritoriul care va fi alocat, să nu fie construită doar capela, dar să folosim acest teritoriu și drept parc de odihnă. De asemenea, s-ar putea amplasa aici un nou monument al eroiilor căzuți pe câmpul de luptă” mai spune părintele Victor.

Preotul a prezentat consilierilor și o schiță de proiect, conform căruia ar fi necesari 21 de ari, în care s-ar include și construcția capelei, și a unui parc. Preotul susține că va lucra activ în privința asta și speră că va putea fi dusă la bun sfârșit această idee, cu ajutorul Primăriei și a sătenilor.

Primarul s. Colonița, Angela Zaporojan a declarat: „Cred că este o idee foarte bună, mai ales că spațiu pentru parc a fost alocat, iar o capelă doar înfrumusețează locul”.

Majoritatea consilierilor au susținut această propunere, dar mulți dintre ei și-au exprimat nemulțumirea că acest subiect nu a fost inclus pe ordinea de zi, conform tuturor rigorilor, spunând că acesta nu poate fi pus la vot deocamdată, deoarece nu sunt clare toate aspectele și nu este corect formulat din punct de vedere juridic.

„De ce să adoptăm acum o decizie și apoi să o schimbăm de câteva ori. Mai bine o formulăm corect, stabilim toate detaliile și o adoptăm la următoarea ședință a consiliului sătesc, care va avea loc peste 2 săptămâni, după Paștele Blajinilor” au susținut consilierii.

Juristul Vasile Braghiș a menționat ar fi corect din punct de vedere juridic, nu să se aloce terenul respectiv construiri capelei, ci să fie aprobată „amplasarea capelei în cadrul terenului cu numărul cadastral XY, destinat parcului”.

Dacă va fi construită, în această capelă vor fi săvârșite toate ritualurile creștine, de la slujbele de sărbători și până la botez și cununie. Aceasta urmează să fie amplasată în apropierea brigăzii de tractoare din Colonița.

Menționăm că satul Colonița are, în prezent, cca. 3600 locuitori, iar biserică există în sat de mai bine de 100 de ani. (VEZI AICI)

Vezi și video mai jos.

[youtube]wPdSGYeHEjA[/youtube]