Silvia Vozianu lucrează de mai mulți ani în calitate de redactor și prezentator de știri la postul de radio Fresh FM. Pentru cei care nu știau, dar o ascultă zilnic la radio, vă anunțăm că Silvia este chiar consăteana noastră.

„Este o jurnalistă sinceră cu ascultătorii, receptivă la evenimentele din jur și care redă informația selectată pentru știri într-un mod rapid, concis și echidistant”, așa o caracterizează pe Silvia o studentă de la aceeași facultate pe care a urmat-o și ea cu ceva timp în urmă – Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova.

Pentru un interviu oferit postului de radio a facultății, Silvia a declarat că radio a fost dintotdeauna pasiunea ei, iar atunci când a absolvit liceul a știut exact că vrea să facă jurnalism, astfel că a urmat licența și apoi masteratul în acest domeniu.

„Primii pași în jurnalism i-am făcut prin 2003. Eram în anul III de facultate când am decis să-mi încerc norocul. Prima experiență am avut-o la Radio Moldova Internațional, acolo am început să învăț „cu ce se mănâncă” jurnalismul radio.”

După ce a absolvit facultatea, în 2006 s-a angajat la Radio 21. În scurt timp a primit o ofertă din partea unui alt post de radio, pe care n-a ezitat să o accepte și astfel, din 2008 lucrează în calitate de redactor și prezentator de știri la Radio Nova, după care la Fresh FM.

Spune că i-a fost complicat la început de drum, dar că a învățat meseria pe parcurs, cu multă perseverență și pasiune pentru ceea ce face. „Dorința de a aduce ceva nou ascultătorilor, dar și interesul personal pentru a afla tot ce e nou, te motivează și te încarcă cu energie și, practic, nici nu realizezi că mâine e o nouă zi și că trebuie să te trezești din nou la 5.50 dimineața” spune Silvia. Ea mai adaugă „Ceea ce fac îmi aduce foarte multă satisfacție… Și de ninge, de plouă, de bate vântul, eu sunt dornică să vin în fața microfonului și să aduc ultimele informații ascultătorilor”.

Pentru a o asculta, porniți radioul, iar pentru a asculta interviul audio, dați “Play” mai jos.