Echipa „Tinerii jurnaliști” din cadrul Liceului teoretic „Gheorghe Ghimpu” au editat primul număr de ziar, întitulat „Star”. Pentru acest număr Diana Guja, elevă în clasa a XI-a a realizat un interviu cu noul director al liceului, Nadejda Martinici, care a fost instituită în această funcție din vara acestui an. Interviul complet îl găsiți pe pagina web a liceului, iar mai jos citiți câteva spicuiri.

„Să fiu sinceră, am fugit mereu de funcția asta… Mi s-a propus de câteva ori să fiu director, atât în sat, cât și în instituțiile din oraș, dar am refuzat de fiecare dată, căci știu ce responsabilitate implică aceasta. Mă simțeam bine în funcția în care am fost timp de 18 ani, de director adjunct pentru educație, îmi știam bine lucrul și îmi plăcea. Eram conștientă de povara pe care mi-aș asuma-o în funcția de director, de aceea am refuzat din start. Dar, până la urmă, am cedat…” spune dna. Martinici.

Ea mai adaugă: „E complicat să mă obișnuiesc cu gândul că totul se bazează pe mine.. Deși, nu depinde totul doar de director, ci și de echipă managerială, corpul profesoral, elevi, părinți, de întreaga comunitate. Un director nu face nimic fără ceilalți! Trebuie să existe o colaborare”

Întrebată fiind cum îi par elevii din postura actuală, Nadejda Martinici răspunde că îi sunt cunoscuți „ca în oglindă”, doar că acum lucrează mai puțin direct cu elevii, față de perioada în care era director adjunct pe educație și îi uneori chiar „tânjește” după acele activități extracurriculare pe care le coordona.

Vorbind despre ceea ce își dorește să perfecționeze în instituția pe care o conduce, d-ei spune: Obiectivul întregii instituții, pe care l-am discutat cu întreg colectivul pedagogic, este anume – asigurarea unui proces educațional de calitate. Baza materială a instituției este bună, o recunoaște fiecare persoană care ne vizitează. Acum trebuie să punem accent mai mult pe procesul educațional, ca acesta să fie unul de cea mai înaltă calitate. Îmi doresc ca liceul nostru să fie printre cele mai bune instituții de învățământ din Moldova. Fiind la o ședință, s-a abordat tema trecerii în revistă a liceelor și m-a bucurat mult că suntem în ,, Topul Instituțiilor” și suntem apreciați cu diplomă de gradul 3. Este un merit al tuturor!”

La finalul interviului, directoarea instituției a transmis și un mesaj pentru elevi: „Îi doresc mai responsabili, mai sârguincioși… Potențial au, sunt sigură de asta. Mi-au demonstrat că sunt inventivi, creativi și foarte activi… Și îi doresc la fel și la ore, pentru că aceasta este activitatea lor de bază. Vreau să sporească calitate orelor, vreau să-i văd la olimpiade, la concursuri în afara liceului… Acolo vreau să-i văd!” Dna. Martinici recunoaște că mai sunt unele probleme, dar: „Pas cu pas vom reuși! Totul depinde de forțele comune, nu doar de gândurile și vorbele spuse în vânt… Este nevoie de efort ca să obții ceva și suntem gata să-l depunem!”

Interviul complet îl găsiți pe www.liceu.colonita.md