Reprezentanții portalului informativ Colonita.eu, Mircea Brenici și Valeriu Ciorbă, au actionat Primăria Colonița în instanța de judecată. Motiv a servit refuzurile voalate al Primăriei Colonița de a oferi informații de interes public, legate de activitatea Administrației Publice Locale din satul Colonița. Prima ședință în instanță la Judecătoria Ciocana a fost planificată pentru data de 25.11.2014, ora 11:00, sala nr. 3. Reprezentarea în instanță va fi posibilă datorită parteneriatului cu Centrul pentru Jurnalism Independent, care a oferit gratuit serviciile unui avocat specializat.

Amintim că la începutul ședinței Consiliului sătesc Colonița din data de 15 octombrie 2014, primarul satului Colonița, Zaporojan Angela a somat reprezentantul Colonita.eu de a nu filma ședința și de a pleca din sală. Deasemenea primarul a adus și alte învinuiri, fără a prezenta vre-o dovadă în acest sens.

Transparența APL Colonița – doar la dorința Primarului !?, 27 octombrie 2014

Pe parcursul ultimilor ani, Colonita.eu, în persoana dlor. Brenici și Ciorbă, a solicitat primăriei Colonița, în repetate rînduri (cerere din 08.08.2014), informații de interes public. Răspunsurile oferite în mare parte erau formale și nu conțineau informațiile solicitate (răspuns din 08.09.2014răspuns din 12.03.2014).

Brenici_vs_prColonita