Cheptene Ion, Coban Vitalie, Foiu Tatiana, Foiu Constantin, Gurulea Zinaida, Procop Eugenia, Scurtu VioricaTofan Mariana – sunt cei opt consilieri locali docili primarului Zaporojan Angela, care nu vor să iasă in fața colonițenilor și să le spună de ce au votat pentru a scoate de vînzare 84 loturi de casă pe suprafața totală de peste 6 hectare. Ce calcule și analize i-a făcut să voteze vînzarea terenurilor satului și să mai și aprobe și un regulament în acest sens? Să explice de ce nu au supus consultărilor publice acest subiect?

O postare pe pagina web oficială a satului Colonița informează despre faptul că: consilierieri care nu au semnat somația de convocare, aduc la cunoștință locuitorii satului, că nu vor participa duminică 20.08.2017, la  Adunarea Generală a satului. Motiv fiind lipsa primarului, ce este la momentul dat în concediu și nu este în țară, ei vin cu propunerea de a convoca Adunare dată la întoarcerea d-nei Zaporojan Angela. 

În primăvara anului 2017, Zaporojan Angela a mimat organizarea unei noi adunări a satului, după paște, după blajini, . . . dar pînă la urmă au fost amînate pe motiv că au intervenit unele schimbări în ordinea de zi a organizatorilor

Menționăm că ultima Adunare Generală a satului Colonița a avut loc la data de 19 iunie 2016. Adunarea a fost convocată de primarul Zaporojan Angela și a fost plină de manipulare, propagandă și dezinformare plătită. Alte Adunări Generale a Satului au avut loc la data de 11 octombrie 201511 august 2013 și 29 ianuarie 2012.

Amintim că cinci consilieri locali ai fracțiunii PL au anunțat că organizează Adunarea Generală a Satului Colonița pe data de  20 august 2017, ora 13:00 în incinta Casei de Cultură.