Douăzeci de bănci au fost instalate luni, 16 iulie curent, pe teritoriul satului Colonița.

Zece dintre acestea au fost amplasate în parc, șapte în apropierea Casei de Cultură și altele trei urmau să fie instalate în fața Primăriei, însă, la rugămintea preotului Victor Tofan, două dintre ele au fost transferate pe teritoriul bisericii.

Băncile au fost instalate de către Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi, fiind procurate din bani publici.

Majoritatea dintre acestea au fost instalate pe parcursul zilei, doar câteva dintre ele, care necesitau a fi montate în asfalt, vor fi instalate în zilele ce urmează, în lipsă de instrumente necesare.

Unele dintre bănci au fost deja „testate” de către localnici. Aceștia se declară mulțumiți că se vor putea odihni în parc sau în centrul satului. „Sperăm doar ca oamenii să păstreze ceea ce s-a făcut și să nu ne trezim fără ele peste o săptămână. Ar fi păcat să privezi de odihnă niște copii, niște bătrâni, doar pentru că ai nevoie de un scaun sub gard” spune o locuitoare a satului Colonița.

Amintim că Primăria municipiului Chișinău a prevăzut peste 700 de mii lei pentru instalarea a 360 de bănci noi în zonele publice ale suburbiilor capitalei. Colonița este primul sat care beneficiază de acest proiect, următorul pe listă fiind satul vecin, Tohatin. Pentru restul localităților, autoritățile municipale de profil vor anunța o licitație pentru achiziționarea mobilierului stradal, se menționează într-un comunicat de presă alm Primăriei Chișinăului.

[youtube]8O-hFvFiyTI[/youtube]