În prima jumătate a lunii septembrie 2011, a fost asfaltată porțiunea de drum Gheorghe Asachi pînă la intersecția cu str. Trandafirilor.
Costurie de asfaltare se ridică la aproximativ 114 mii lei și au fost achitați de primăria municipală în cadrul proiectului de dezvoltare a infrastructurii localităților suburbane.
Este planificată asfaltarea străzii Gheorghe Asachi și a străzii Răsăritului, urmînd ca ruta de microbus 117 sa fie modificată și să circule prin acest sector al Coloniței.
Există însă o problemă, normele circulației rutiere indică că transportul public se interzice să circule pe un drum mai îngust de 6 metri, strada Gh. Asachi fiind foarte îngustă.
Cei care locuiesc pe această stradă au fost rugați să schimbe gardul cu un metru (porțiune ocupată abuziv), dacă vor asfalt și transport public.
Oare începe a “răsari” soarele în Partea de Răsărit a satului Colonița?

Dar înainte de a se asfalta drumul, va fi renovat apeductul pe această stradă. Sistemul de asigurare cu apă este uzat, vechi și e la suprafață, în fiecare iarnă el îngheață, S.A. “Apă-Canal Chișinău” recepționînd un număr mare de plîngeri de la aceast sector. Primăria Coloniței a făcut un acord conform căruia locuitorii vor procura materialele necesare iar S.A. “Apă-Canal Chișinău” va presta serviciile de înlocuire a apeductului.
Lucrările de renovare vor începe pe 22 septembrie 2011.