În seara zilei de 10 iulie curent, în incinta primăriei Colonița a avut loc adunarea locuitorilor sectorului de 306 case, la care a participat primarul și doi executori de proiecte de infrastructură care sunt implementate în sectorul dat. Oleg Țureac, președintele Agenției de Implementare a proiectului a lipsit de la adunarea dată cu toate că al a fost persoana care a anunțat și invitat prin telefon lumea.

În cadrul adunării, primarul satului Colonița a informat despre mersul executării lucrărilor de construcție a unei porțiuni de apeduct în sectorul nou al satului – 306 case (proiect și condiții tehnice în foto de mai jos). Din cauza timpului ploios din luna mai curent, termenul de finisare a lucrărilor a fost prelungit cu 11 zile, până la data de 21 iulie 2012. Executorul mai are de finisat lucrările stației de pompare și verificarea rezistentei la presiune a porțiunii de apeduct. Lucrările urmează a fi verificate de expertul tehnic, și predate prin semnătură primarului și președintelui Agenției de Implementare. Pentru a se putea conecta la conducta de apă, beneficiarii vor avea nevoie de permisiunea noului proprietar (primăria Colonița sau a eventualei Asociații de Locatari din sectorul dat). Primarul a propus ca branșările la conductă să se facă organizat. Pentru asta a recomandat insistent un agent economic, cu care primăria colaborează de ceva timp. Costul estimativ al lucrărilor de branșare, propus de agentul economic respectiv sunt de 300-400 lei/metru lungime de țeavă.

O altă informație prezentată de către primar a fost legată de conducta de gaze naturale din sectorul dat. Consiliul Sătesc Colonița a alocat 200 mii lei pentru proiect gazificare, etapa a II – proiectul tehnic și branșamete. Pentru branșarea la conducta de gaze naturale locuitorii nu vor achita nimic. De către primăria municipiului Chișinău, au mai fost alocate 250 mii pentru reproiectări/recoordonări a magistralei.

Nu a fost prezentată nici un act legat de proiectele de infrastructură din sectorul dat, cei interesați fiind rugați să se adreseze primarului. Doar proiectul tehnic de branșare la conducta de gaz natural a fost prezentat de către executorul lucrărilor.

La discuție au participat 22 din cei 306 proprietari de terenuri din sectorul dat, ceia ce reprezintă puțin peste ~7 %. Adunarea anterioară a locuitorilor sectorului dat a avut loc în data de 26 aprilie 2012.

[youtube]m5nnZ0K2HUs[/youtube]