wetteLa data de 4 martie 2014, concursul național de desene „Familia mea mă crește cu grijă” și-a desemnat câștigătorii. 40 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 18 ani din toată țara au primit diplome și seturi de pictură pentru că și-au exprimat opinia despre ce înseamnă o familie grijulie pentru ei. Concursul a fost organizat de către Ministerul Educației și UNICEF, în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri. Scopul acestuia a fost de a promova, atât în rândurile copiilor cât și în rândurile părinților, idea de educație fără violență.

La acest concurs au participat peste 800 de copii din toate regiunile țării. Printre câștigătorii concursului se numără și un elev din Liceul Teoretic „Gheorghe Ghimpu”– Bratu Victor. După spusele lui, el a participat la acest concurs cu scopul de a demonstra tuturor că o familie fericită poate fi doar în cazul în care nu există violență! Acesta, le-a mai destăinuit organizatorilor că, la el în familie toți au responsabilitățile lor și așa ar trebui să fie la fiecare!

Cele mai frumoase 150 de lucrări, printre care și desenul lui Victor, vor fi vernisate până la sfârșitul lunii aprilie, în incinta Centrului pentru Copii și Tineret „Artico”. Aceasta va fi deschisă pentru toți doritorii de a se inspira din lucrările copiilor.