O femeie din Colonița, în vârstă de 46 de ani, a ajuns la spital în stare gravă, după ce și-a dat foc lângă propria casă. Femeia a încercat să-și pună capăt zilelor atunci când executorul judecătoresc a venit să-i aplice sechestrul pe locuință din cauza unei datorii.

După ce autoritățile i-au pus sigiliu pe casă pentru o datorie pe care fiul său o avea față de un partener de afaceri, femeia în semn de protest și disperare și-a dat foc. Aceasta are 50 la sută din suprafața corpului arsă și toate organele interne afectate.

Femeia a scăpat cu viață datorită polițistului care a intervenit prompt.

“În momentul în care executorul judecătoresc a adus la cunoștință decizia irevocabilă a instanței de judecată pentru a trece bunul în posesia creditorului, doamna s-a dus în grădină unde s-a stropit cu benzină și s-a incendiat, unde colaboratorul de poliție prompt a reacționat au stins doamna, i-au acordat primul ajutor medical și au solicitat ambulanța”, a declarat inspectorul de poliție Alexandru Pînzari.

Fiul femeii spune că executorul judecătoresc nu avea dreptul să aplice sechestru pe locuință.

“În hotărâre era scris de a încasa 22 800 de euro, însă executorul a încălcat legea. Trebuia prin instanță să modifice hotărârea de a transmite casa către creditor sau de ase scoate casa la vânzare, dar aceste lucruri nu le-a făcut”, susține fiul femeie Alexandru Borisenco.
Autoritățile locale spun că nu știau despre problemele acestei familii.

“Băiatul a fost undeva, a avut o afacere și cel cu care a avut, el se spune… maică-sa din durerea pe care a avut-o a procedat așa, maică-sa n-a fost implicată. Ea a dorit ca să audă lumea, cumva să sară, să oprească. Ea n-a vrut să moară, ea n-a vrut să-i doară pe cei din jur, ea a vrut să oprească toată chestia asta și să salveze copiii, să aibă unde să locuiască”, susține primarul satului, Angela Japorojan.

În prezent, femeia se află în stare gravă la spital.

“S-a stabilit diagnosticul de boală combustională, șoc grav, arsuri în jur de 50% din suprafața corpului. Afectarea tuturor organelor de sistem, aceeași rinichi, inimă și așa mai departe. Invaliditate posibil să fie pentru că sunt afectate membrele inferioare și membrele superioare”, susține medical Vadim Anisei.

Psihologii susțin că femeia a recurs la un asemenea gest din cauza unui șoc psihologic.

“Indiferent de ce psihologie sau stare avea ea, șocul pe neașteptate pe care la primit a destabilizat-o, în momentul respectiv ea nu a conștientizatpractic ce face”, susține psihologul Gholamali Mohammadifard.
Femeia care locuia în satul Colonița se află în secția de terapie intensivă însă medicii nu îi dau șansă de supraviețuire. Aceasta va rămâne suhb supravegherea medicilor în următoarele două luni. Familia femeii, cei doi feciori, o noră și un nepoțel de un an au rămas pe drumuri.

Sursa: www.publika.md. Vezi știrea și pe www.prime.md.

10772_big