Fântâna din parcul de lângă Primărie a fost curățită și urmează să fie reamenajată. Inițiativa a venit din partea primarului și a fost susținută de mai mulți locuitori ai satului Colonița.

Recent fântâna a fost curățită de pietre, gunoaie și nămol. După ce se va acumula din nou apa, se va efectua o analiză a acesteia, se va dezinfecta și va fi reamenajată.

Locuitorii din apropiere își amintesc că aici cândva era o apă curată și gustoasă. Însă de mai mulți ani fântâna a fost lăsată în paragină, iar colacul și acoperișul acesteia au fost distruse.

La curățirea fântânii au participat: Chiril Umaneț, Tudor Ababii – șef al serviciilor de salubrizare din satul Colonița, Croitor Grigore și Constantin Victor, de asemenea, lucrători la serviciile de salubrizare. Au dat o mână de ajutor și Ion Tăbăcaru și Sergiu Ursu. Ei spun că au lucrat benevol și că este o bucurie pentru ei să facă un lucru bun pentru localitate.

Fântâna urmează să fie amenajată în scurt timp și „dacă se vor găsi bani se va pava și o cărărușă înspre fântână”, după cum spune primarul, Angela Zaporojan.

Dacă lucrările vor decurge conform planului, de hram, pe 21 septembrie, fântâna va fi sfințită.

Amintim că acum un an a fost lansat proiectul “Oferă ceva pentru Colonița TA“, prin intermediul căruia îi îndemnăm pe toți cei care au posibilitatea să facă un lucru bun pentru satul Colonița, să vină cu o mână de ajutor.

Urmăriți mai jos un video de la fața locului.

[youtube]Kb1i9kwkBTU[/youtube]