În satul Colonița se duce o adevărată luptă pentru un loc la grădiniță. Părinții așteaptă câte o jumătate de an ca odraslele lor să fie înscrise în listă. Ceilalți copii ori stau acasă, ori vin la grădiniță la Chișinău. Asta în timp ce o altă grădiniță din sat, care trebuia să fie dată în exploatare încă din anul 1992, stă părăsită. Autoritățile locale dau neputincioase din umeri și spun că edificiul este proprietate privată.

Mucegaiul, rugina și mizeria au pus stăpânire pe clădirea construită pentru copii cu 20 de ani în urmă. Autoritățile locale se judecă de mai bine de un an cu proprietarul imobilului.

Singura grădiniță care funcționează este neîncăpătoare și activează în condiții improprii. Ea poate fi frecventată de numai 140 de copii din cei 400 care locuiesc în sat.

Primarul din localitate spune că reparația clădirii va costa foarte mult, dar banii au fost pregătiți deja.

Satul Colonița se află în apropierea capitalei și de aceea numărul locuitorilor este în permanentă creștere. Atâta timp, însă, cât vechea grădiniță rămâne părăsită, tot mai mulți copii sunt lipsiți de dreptul la educație.

[youtube]JwaC-7Uo6go[/youtube]

Sursa: JurnalTV