Dacă profesorii au ziua lor, dacă studenții au ziua lor și aproape toate profesiile existente au o zi a lor, de ce să nu aibă și elevii o sărbătoare dedicată lor, o zi în care ei să fie stăpâni pe toate…? În urma acestor întrebări a apărut, acum 5 ani în urmă, Ziua elevului în s. Colonița.

În acest an, profesorii liceului „Gh. Ghimpu” din Colonița le-au organizat o sărbătoare pe cinste elevilor în prima vineri din octombrie, chiar dacă, tradițional se sărbătorea în ultima vineri din septembrie.

În această zi elevii au avut parte de o sărbătoare unică, plină de surprize, în care profesorilor li s-a „interzis” să pună note negative, iar elevilor li s-a permis să vină îmbrăcați așa cum vor, nu neapărat în uniformă, așa cum impune eticheta școlară.

Dimineața elevii au fost întâmpinați în pragul școlii de către profesori cu zâmbete, felicitări și ciocolate pentru fiecare. Cei care întârziau la ore erau chemați direct în cabinetul directorului, dar nu pentru a fi mustrați, ci pentru a fi și ei felicitați.

La pauze au fost organizate jocuri și concursuri distractive, iar muzica a cântat pe holurile liceului pe parcursul întregii zile. Diriginții fiecărei clase le-au organizat elevilor diferite surprize – unii au pregătit copturi pentru ei, alții i-au servit cu pizza, ceai, înghețată, alții le-au compus poezii special pentru ei și multe alte mici și plăcute surprize.

La ora 12.00 cei mai mici, elevii claselor I, au avut parte de o sărbătoare importantă pentru ei – Balul Bobocilor, în cadrul căreia aceștia au obținut dreptul „oficial” de a purta numele de elevi (https://colonita.eu/diverse/ridicare-in-rang-din-bobocei-in-scolarei.html). Mai târziu, în sala de festivități s-au adunat elevii claselor mari, pentru că profesorii le pregătiseră o piesă de teatru inedită, în care au jucat și rol de profesori, dar și de elevi. Piesa s-a numit „Sfatul profilactic” (https://colonita.eu/diverse/comitetul-profilactic-pe-scena.html) și a reprezentat personaje și cazuri reale din viața liceului. După prezentarea scenetei au avut loc tradiționalele „Starturi vesele”, în care a participat o echipă formată din profesori și alta formată din liderii școlari. Aceștia s-au întrecut în diferite jocuri sportive, rezultatul fiind 21 la 17 în favoarea liderilor școlari. „E ziua voastră și e o victorie binemeritată”, au spus profesorii la inițiativa elevilor de a le oferi lor locul de frunte.

Elevii au rămas mulțumiți de sărbătoarea care le-a fost dedicată lor și au exprimat gândul că le-ar plăcea să fie mai des ziua lor…

Vizualizați mai jos imagini de la sărbătoare.

[youtube]EQvUu7MIDow[/youtube]

Starturi vesele

Urmăriți un video cu selecții din timpul “Starturilor vesele”

Echipa profesorilor: Tamara Martinici, Anastasia Saranciuc, Rodica Eșanu, Vitalie Morgun, Ruslan Graur.

Echipa liderilor școlari: Mariana Mutu, Olga Zamșa, Ecaterina Zaporojan, Constantin Ursu, Radu Barbara.

[youtube]gmttCabr3WQ[/youtube]