Dacă am fi rugați să descriem Colonița în câteva cuvinte, fiecare dintre noi ar descrie-o în felul său. Dacă am fi rugați să alegem cele mai reprezentative locuri din localitate, pentru fiecare ar fi diferite.

Trecem în fiecare zi prin acest sat, ani la rând, dar multe lucruri nu le observăm – fie ele bune sau rele… Așa e firea noastră – alegem să vedem realitatea pe care vrem să o vedem.

Andrei Moraru, un tânăr din Strășeni, venit în vizită în Colonița pentru o activitate de la facultate, a realizat o serie de fotografii din localitatea noastră. “Am stat în satul acesta o oră. Am mers doar pe un drum. Ce am văzut, aceea am fotografiat. Am căutat ce-i mai frumos. Pentru mine, asta e frumos. Nu casele moderne cu termopane, ‘șubă’ și ardezie” spune Andrei.

Dar pentru tine ce este frumos în satul Colonița? Care sunt locurile tale dragi? Ce îți trezește amintiri, ce îți place, ce te deranjează? Dedică o oră satului tău, surprinde-i viața în fotografii și împărășește-ți viziunile și cu ceilalți.

Fotografiile le poți expedia la emailul: ludmila.sarghi@gmail.com

Vizualizați mai jos fotografiile realizate de Andrei Moraru (septembrie 2011).

Septembrie 2011

Fotograf: Andrei Moraru

Site: http://andrei.infostraseni.md