La data de 25 martie 2010, în cadrul Ședinței extraordinare a Consiliului sătesc Colonița, Chetrean Peneghia, directoarea Grădiniței de copii nr. 24 din s. Colonița, a prezentat Darea de seamă despre activitatea instituției pe parcursul anului 2010.

În discursul acesteia au fost incluse informații despre obiectivele și principiile după care se conduce instituția, date despre sănătatea copiilor, despre banii investiți de primărie și părinți și altele (video partea I).

După ce a fost prezentată darea de seamă, consilierii locali i-au pus mai multe întrebări directoarei Chetrean Peneghia. În sală au fost prezenți și părinți ai copiilor care au avut și ei mai multe întrebări și reproșuri. Aici situația s-a încins (video partea II).

Una dintre problemele importante ale satului Colonița, legat de copii, este lipsa locurilor în grădinița. Consilierul Vasile Moraru a propus ca Primăria și Consiliul sătesc să meargă cu un demers la Consiliul Municipal Chișinău pentru solicitare de fonduri pentru construcția unei noi grădiniți în satul Colonița (video partea III).

Partea I
[youtube]7NiBpo6TubQ[/youtube]

Partea II
[youtube]iINHAd0iWlg[/youtube]

Partea III
[youtube]CQypTqU5sgM[/youtube]

Partea a IV
[youtube]O5aS_camEMU[/youtube]