Luna noiembrie vine cu douătraining-uri noi pentru tineri, despre educație civică și democrație, în cadrul proiectului „Dezvoltarea culturii civice și mass-media în mediul rural”finanțat de ambasada SUA.

Primul training va avea loc joi, 11 noiembrie și va avea ca generic „Democrația. Cine? Unde este? Când? Cum?”. Acest curs va fi deosebit de lecțiile școlare și va avea loc într-o manieră deschisă și confortabilă, de colaborare și lucru în echipă, unde fiecare își va putea expune părerile și va putea afla mai multe despre cele ce îi interesează. Moderatorul acestui training va fi Vica Mazîlo, care va oferi informații interesante și inedite referitor la această temă, va organiza discuții și jocuri de rol.

Al doilea training va avea loc vineri, 12 noiembrie. Acesta are tema – „Un om informat creează om puternic” și va fi moderat de Ludmila Sârghi. La acest training veți afla mai multe despre cum poate informația să ne facă mai puternici, despre sursele de informare, despre drepturile noastre și despre avantajele unui om bine informat. Moderatorul vă va provoca la discuții și vă va prezenta o serie de informații utile și interesante.

Training-urile vor avea loc joi și vineri, la ora 15.00, în incinta L.T. „Gh. Ghimpu”. Cei care doresc să participe la aceste două cursuri se pot înscrie la Adela Scurtu, elevă în clasa a XI, sau prin email la vicamalizu@yahoo.com sau prin comentariu la acest articol.
La training-uri pot participa tineri cu vârsta cuprinsă între 15-20 ani. Numărul maxim de înscrieri va fi 30 de persoane.