Grădinița pentru copii nr. 24 din Colonița a fost fondată în 1968, activitatea a fost stopată în 1995 și reluată din 2002.

Conform proiectului este o gradinița de tip vechi cu 6 grupe și o capacitate de 140 de copii. În prezent funcționează 6 grupe cu un număr de 150 copii.

Zi de zi copii sunte primiți cu ușile deschise la grădiniță să învețe lucruri noi, să depindă cele mai elementare maniere ca să se descurce pe drumul vieții. Aici îi așteaptă un colectiv didactic pregătit să îii formeze ca noi personalități.

Recunoașterea fiecărui copil ca personalitate distinctă, unică, irepetabilă, crearea unui mediu prietenos, pozitiv, în care să se dezvolte armonios copilul, sunt cîteva din obiectivele pe care și le propune administrația grădiniței împreună cu educatorii.

Parteneriatul între părinți-copii-educatori este foarte important pentru dezvoltarea micuților.

Părinții participă la organizarea mediului educațional în grupele de copii,la desfășurarea activităților instructiv – educative.
În grupe sunt rubrici speciale de informare a părinților despre activitatea copiilor

“Afișierul pentru părinți”, broșuri imformative, asistențe la activități, mapa și portofoliul copilului și ședințele cu părinții.

De parteneriatul dintre părinți și educatori beneficiază copilul, el trece mai ușor peste situațiile de adaptare și stresul separării de părinți,are siguranța că este iubit și acceptat,crește încrederea în sine.Dar și părinții își cunosc mai bine copilul oferindu-i sprijin necesar la momentul potrivit,pentru putea evita lacunele din educație.

Cei de la grădiniță își propun pe viitor sa stabilească parteneriate mai eficiente cu familia,să meargă pe calea dezvoltării competențelor profesionale racordate la “Standardele Profesionale Naționale ale cadrului didactic”.Să creeze condiții optime pentru investigări în scopul desfășurării cercetării pedagogice,să dezvolte și valorifice sistemul educațional prin inițierea de noi proiecte,să completeze baza metodico – didactică a instituției, să contribuie la creșterea prestigiului grădiniței în cadrul comunității.

Din experința educațională pe care echipa grădiniței nr. 24 o desfășoară de mai bine de 8 ani au aflat că :

  • Dacă un copil traiește între cei care îl aproba, învața să se placă pe sine însuși.
  • Dacă cei din preajmă îi acordă recunoașterea, copilul învața că este bine să ai un scop.
  • Dacă traiește într-un mediu ce dăruiește, copilul învață ce este generozitatea!

Dar grădinița se confruntă și cu o serie de probleme cu ar fi numărul insuficient de locuri pentru copii și incapacitatea de a satisface cerințele sătenilor.
Părinții fiind nevoiți să se înscrie cu mult timp înainte pentru ca odorașii lor să poată frecventa grădinița.
Sperăm ca această problemă va fi soluționată curînd.

Urmăriți un slide realizat din poze de la grădinița ( trecut, prezent)

no images were found