Timp de 10 săptămîni ,de pe 7 iunie pînă pe 17 august un grup de voluntari de la Corpul Păcii ( o organizație non-politică din Statele Unite) au locuit în Colonița,în familiile unor consăteni.

Scopul lor este să promoveze pacea și toleranța în întrega lume, să cunoască cît mai multe despre istoria, cultura și modul de trai al moldovenilor și să învețe limba română. Cît s-au aflat aici au făcut diferite seminare cu adulții și copii în care iau învățat pe locuitori să ducă un mod de viață sănătos. Iau învățat pe Colonițeni valorile și obiceiurile statelor din care provin, dar reîntorcîndu-se în SUA , promovează în cadrul familiilor obiceiurile noastre deprinse aici în Moldova.

Voluntarii lucrează și trăiesc în țara noastră pentru o perioadă de doi ani,locuind în familii-gazdă diferite.
“Locuind la o familie gazdă, am învățat să vorbim corect româna,am pătruns obiceiurile , cultura voastră, în același timp fiind iubiți, și respectați ,m-am îndrăgostit de Colonița, iar familia la care am stat a devenit a doua mea familie” spune Sarah Walls( una din voluntarii Corpul Păcii)
Familiile gazdă i-au ajutat să depășească distanța și i-au ajutat să se acomodeze mai ușor într-o țară străină.
Republica Moldova este o țară minunată, spun Sarah și Dahnika, cu oameni prietenoși încîntători,generoși și ospitalieri.
Mulți dintre ei planifică se se reîntoarcă în Moldova pentre a vizita familiile la care au locuit.
Mai jos vedeți fotografii făcute de voluntarii Corpului Păcii în Colonița,la traininguri și diferite activități cultural-sportive din sat, dar și cîteva poze cu voluntarii.