hram_ChisinauÎn acest an, pe 14 octombrie, de Hramul orașului Chișinău, capitala se va transforma într-o petrecere în aer liber.

În ziua când vom marca cei 578 de ani ai Chișinăului, invităm toți locuitorii și oaspeții capitalei în centrul orașului, în Piața Marii Adunări Naționale, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” sau pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt la expoziții, târguri și concerte.

Evenimentele dedicate Sărbătorilor orașului Chișinău vor debuta cu o depunere de flori, la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, la ora 8.00. După care, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” va fi oficiată tradiționala liturghie, consacrată Hramului. Inaugurarea festivă a Sărbătorilor Chișinăului va avea loc la ora 11.00, cu mesajul primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă. Tot atunci va avea loc lansarea unui CD, cu cântece despre Chișinău.

Pe tot parcursul zilei, locuitorii orașului sunt invitați la expozițiile de pictură, grafică, artizanat, carte și floristică, dar și la programul de sărbătoare prezentat de preturile de sector.

La orele 17.00, Programul de sărbătoare va culmina cu un concert extraordinar susținut de cei mai îndrăgiți artiști de muzică din țară.

De asemenea, cu sprijinul partenerilor Primăriei municipiului Chișinău, pentru prima dată în țara noastră, pe scena din Piața Marii Adunări Naționale va urca renumitul artist german Thomas Anders, care va interpreta legendarele piese ale trupei „Modern Talking”.

De asemenea, cu un recital pentru locuitorii Chișinăului va veni și romanticul Horia Brenciu și orchestra sa.

Vezi Programul manifestărilor cultural-artistice și sportive consacrate Sărbătorilor Chișinăului

Sursa: Chisinau.md