În perioada august 2010 – iulie 2011 satul Colonița a fost implicat într-un proiect de dezvoltare rurală, scopul acestuia fiind educarea unei culturi civice orientate spre o societate democratică, precum și promovarea mass-mediei independente.

 

În cadrul proiectului “Dezvoltarea culturii civice și mass-media în mediul rural” au fost organizate o serie de activități educaționale, precum și dezbateri publice. În cadrul training-urilor și atelierelor de lucru au participat tinerii din localitate, fiind analizate teme de actualitate și elaborate propuneri de dezvoltare a personalității, dar și a localității. Acestea au avut următoarele teme:

Training-urile au fost moderate de: Viorica Goraș-Postică, Rima Bezede, Ludmila Sârghi, Vica Mazilo și Cristina Coceban și au fost deosebite de lecțiile școlare, având loc într-o manieră deschisă și confortabilă, de colaborare și lucru în echipă, unde fiecare și-a putut exprima liber părerile și a putut afla mai multe despre ceea ce îi interesează.

Tinerii participanții la training-uri au dovedit că au un puternic spirit civic și că sunt locuitori responsabili, informați, dornici de a învăța lucruri noi și de a contribui la dezvoltarea satului Colonița. Aceștia au participat activ la discuții, dezbateri și jocuri interactive, confirmând interesul față de toate temele discutate.

Pentru participare activă în cadrul proiectului „Dezvoltarea culturii civice și mass-media în mediul rural”, susținut financiar de Ambasadei Statelor Unite ale Americii, tinerii vor primi diplome speciale, care vor fi înmânate oficial pe data de 24 iunie, la Liceul „Gheorghe Ghimpu”, în cadrul festivității „Balul de absolvire”.

Lista participanților la traininguri.