Administratorii paginii web www.colonita.md vine cu inițiativa către candidații la funcția de primar în satul Colonița de a explica unele momente legate de activitatea în funcția la care candidează. Am considerat necesar un asemenea dialog din două motive:
1. pentru a vărsa lumină asupra atitudinilor și inițiativelor concrete a candidaților,
2. pentru a putea compara în ce măsură candudatul care a fost ales primar și-a îndeplinit promisiunile electorale.

Mai jos sunt trecute o serie de întrebări legate de activitatea de Primar, la care concurenții electorali s-au angajat să vină cu răspunsuri într-un timp cît mai scurt. Rugăm vizitatorii paginii web să adreseze întrebări concrete către candidații la funcția de primar prin intermediul comentariilor.
Administratorii își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu conțin întrebări concrete către candidații electorali!

Întrebări
? Detalizați fiecare punct din programul dvs. electoral (costuri, surse de finanțare, perioadă de implementare).
? Specificați care sunt proiectele prioritare pentru primul an de mandat și de ce anume?
? Cheltuielile pentru serviciile comunale sunt foarte mari (peste 1 milion de lei în 2010 pentru energie electrică, termică, apă și canalizare). Cum preconizați eficientizarea utilizării serviciilor comunale?
? Care vor fi domeniile prioritare în bugetul pentru anul 2012 și cu cît vor crește finanțările domeniilor respective?
? Cum vedeți dezvoltarea infrastructurii în localitate (asfaltarea drumurilor, asigurarea cu apă/canalizare, electrificare, gazificare)? Vă rugăm să descrieți acțiunile dvs. în această direcție.
? Ce măsuri veți întreprinde în vederea extinderii rețelei de transport public în localitate și a sporirii calității deservirii?
? Activitatea instituțiilor publice din subordinea primăriei (casa de cultură, biblioteca publică, …) lasă mult de dorit. În ce mod veți eficientiza activitatea lor?
? Anual Consiliul Sătesc Colonița angajează un număr de specialiști (17 persoane în 2011), rezultatele activității cărora nu sunt prea vizibile. Cum vedeți eficientizarea activității lor?
? Credeți că actuala componență a funcționarilor publici angajați ai primăriei Colonița vă va permite realizare Proiectelor propuse? Ce alternative propuneti?
? Cum ve-ți asigura transparența activității de primar și a întregului aparat al Primăriei? Ce metode de comunicare/informare ve-ți utiliza?
? Satul Colonița nu are nici o localitate înfrățită. Ce vă propuneți să faceți în această direcție?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *