Clubul Sportiv Central al Armatei (CSCA), în colaborare cu Federația de Automobilism, a desfășurat duminică, 27 mai, prima etapă a Campionatului Republicii Moldova la autocros pe traseul auto din Colonița.

Competiția sportivă, la care s-au duelat peste 30 de șoferi profesioniști, sportivi cu titlu de maeștri în sport și candidați în maeștri ai sportului din Ucraina și din Republica Moldova, a marcat cea d-a 20-a aniversare de la crearea CSCA.

La deschiderea oficială a competiției au participat reprezentanți ai Comitetului Național Olimpic, Ministerului Tineretului și Sportului, precum și oficiali din cadrul Ministerului Apărării.

Potrivit șefului CSCA, Victor Belevici, din cele șapte echipe participante, echipa Clubului Sportiv Central al Armatei s-a clasat pe locul III.

Sursa a specificat că în cadrul raliului, sportivul CSCA, Buzurin Gherman, a ocupat locul II la categoria 1600 cm3, iar Ceinac Iurie, s-a ales cu premiul III la categoria „Buggy”. „Cîștigătorii autocrosului au primit cupe și medalii, premii bănești, și tichete pentru combustibil”, a menționat Belevici.

Șeful CSCA, de asemenea, a apreciat contribuția Ministrului Apărării la organizarea competiției și la dezvoltarea sportului.

De menționat că următoarea etapă a Campionatului Republicii Moldova la autocros va avea loc pe 10 iunie, la Glodeni.

SURSA: Ministerul Apărării al Republicii Moldova