Adrenalina, emotii si mult praf astazi pe traseul de la Colonita

Unii dintre cei mai buni piloti din Moldova au participat la cea de-a doua etapa a campionatului national de autocross. A fost o etapa umbrita de abandonuri dar si vizibil afectata de lipsa mai multor piloti.

Etapa a doua a campionatului national la autocross a inceput greoi, mai multe masini au abandonat inca din cursele de calificari. Este un sport tehnic, poti sa-ti strangi automobilul pana in ultima zi si cand faci testele de control sa se intample ceva si gata abandonezi.
Chiar si asa, cu nereguli dar si fara unii dintre principalii favoriti, cursele din acest an au fost foarte atractive.Motoarele turate la maxim si atmosfera incendiara au fost ingredientele unor curse castigate pe muchie de cutit.
Campionatul din acest an la autocross sufera enorm deoarece unii piloti refuza sa participe datorita unui conflict cu federatia a cereia activitate ii nemultumeste. Altii insa nu mai concureaza din lipsa de finante deoarece este un sport costisitor. Pentru pregatirea unui sportiv catre o singura etapa ei trebuie sa scoata in jur de 500 de euro. Pacat de baietii care nu au iesit deoarece aici este punctaj si in fiecare etapa este importanta.

Câștigători ai etapei la cele 3 categorii au devenit Roman Hâncu, Igor Cardașciuc și Vitalie Onofreiciuc.

Campionatul Moldovei in acest an va include 7 etape. Urmatoarea se va disputa la Ciadar Lunga.

Sursa: www.autocross.do.am

Material VIDEO: www.protv.md

Material video JurnalTV: