Duminnică, 17 iunie 2018, în satul Colonița a avut loc „Deschiderea sezonului sportiv 2018”.

Sarbatoarea a fost de rezonanță cu starturi vesele și premii banesti pentru invingătorii la fuga, volei, fotbal. Dar din păcate la insistența a 2 contabili din primăria Colonița, prelungirea sărbătorii a fost amînată pentu duminica viitoare – 24 iunie 2018, motivînd că vine ploaia, care a ținut nu mai mult de 20 minute.

Dar nu a fost să fie așa, pe sportivi ploaia nu-i sperie … Programul a mai cuprins și un ospăț de zile mari cu fripturică, mămăligă, brînză de oi, mici și pește la grătar. Ți desigur înghețata promisă. Totul a fost gratuit. Voia bună și dispoziția a fost condimentată de multă muzică mixată de DG Liviu Ababii. La finele evenimentului s-a încins o hora a prieteniei.

Stadionul din satul Colonița a fost recent renovat cu forțe proprii ale comisiei „Tineret, Cultură și Sport” din cadrul consiliului sătesc în frunte cu președintele Tatiana Foiu, secretar Lidia Ghimpu și membrii Șendrea Natalia, Caraman Veronica și Ghimp Dumitru. Din bugetul local a fost alocată suma de 60 000 lei pentru materiale de construcție (țevi metalice, plase metalice, nisip, ciment,…). Toate lucrarile aferente: sudare, betonare, construcția scaunelor și meslor, … au fost efectuate în bază de voluntariat de către sătenii cu suflet pentru sat și copii. Ținem să aducem multe mulțumiri d-lor Dionisie Șendrea, Viorel Botezat, Dumitru Ghimp, Aurel Țoiu, Gheorghe Șendrea, Valentin Cheptene, Aurel Foiu, Gheorghe Calancea și feciorilor săi, Cociura Leonid, domnilor ce locuiesc în preajma stadionului (din pacate nu le cunosc numele), copiilor și sportivilor din liceul „Gh. Ghimpu”, familiei Ghimpu care din cont propriu au contribuit cu unele materiale de construcție.

Mulțumim mult tuturor și asteptăm sugestii și propuneri …