Un eveniment demn de mindrie…

Urmăriți materialul realizat la aniversarea a 100 de ani de la prima piatră de temelie pusă a bisericii Nașterii Maicii Domnului din Colonița.

Ceremonie oficiată de 15 preoți și diaconi în frunte cu Mitropolitul Vladimir. Sărbătoare onorată cu prezența Președintelui Ghimpu (născut în Colonița), și a primarului general de Chișinău, Dorin Chirtacă.

Evenimentul a adunat mai multe personalități, dar a generat și declarații neașteptate. Mihai Ghimpu și Mitropolitul Vladimir și-au dat mâna după o pauză de 20 de ani, iar primarul Dorin Chirtoacă a recunoscut că este păcătos și trebuie să bată mai des mătănii.

Mihai Ghimpu și Mitropolitul Vladimir s-au întâlnit la Colonița. Pentru primul acesta este satul de baștină, iar al doilea a venit să sfințească lăcașul, care a împlinit o sută de ani. Președintele interimar alături de nepotul său, primarul Dorin Chirtoacă au asistat la liturghie. După slujbă, edilul capitalei a promis că va veni mai des la biserică.

Pentru că au dat dovadă de creștinism, mitropolitul le-a făcut și cadouri.

Pentru ultima dată Mihai Ghimpu și Mitropolitul Vladimir au discutat la sfârșitul anilor 80, la Cernăuți, afirmă președintele interimar. Ghimpu a vizitat satul natal pentru a doua oară de când a fost numit președinte a Parlamentului, iar sătenii deocamdată nu se grăbesc să-l critice, sau să-l laude.

Vede-ți mai jos materiale video proprii, precum și materialul video ProTV.

[youtube]2xG7OLzFJQg[/youtube]

[youtube]qpa0cGasNKI[/youtube]