Proiectul „Drumuri bune pentru Moldova” a ajuns cu succes și la Colonița. În toamna anului 2018 au început activ lucrările asupra unor străzi din partea de est a satului. La prima vedere e un lucru bun și nobil pentru acești  locuitori . . . dar totuși mi se pare că problema e în calitatea acestor drumuri. Din discuții cu unii din săteni ce locuiesc în acea regiune am desprins gîndul că nu sunt prea mulțumiți de lucrările ce se fac, adică sunt de rea calitate și neprofesioniste. Prundisul e presurat pe alocuri, gurile de canalizare sunt betonate în loc să fie puse inele speciale. O parte a drumului e cu bordură, cealaltă nu. Oare sa fie așa schițat în proiect??? La punerea primului strat de asfalt gura de canalizare se v-a pierde, sunt prea joase.

Dar dacă plătim peste 2 000 000 lei pentru un drum cu o durată de cel mult 5 ani, atunci nu avem decît să acceptam și această calitate . . . „Moldova e țară bogată”.

Sau totuși, vom insista ca Primăria Colonița să facă publice și accesibile oricărui Colonițean schițele de proiect a acestor drumuri, studiul de fizabilitate, contractul încheiat cu agentul economic care presteaza aceste servicii și nu în ultimul rînd caietul de sarcini . . . înaintea demarării lucrărilor. Era cazul să se faca dezbateri publice și prezentarea tuturor actelor . . . dar la noi, e ca la noi, totul se face fără proiecte, fără studiu de fezabilitate, dar cu cheltueli mari și fără control riguros asupra banului public!

Părerea mea e că porcul în ajun de alegeri nu se îngrașă. Cred că e cazul să dam politica și interesele la o parte și să optăm pentru lucruri mici dar cu calitate mare! E vorba de bani grei tot de pe spatele nostru adunați!