Și-au cumpărat apartament de elită, dar de fapt nu au condiții normale de trai. Este vorba de locatarii unui bloc din satul Colonița, care spun că nu au liniște din ziua în care și-au cumpărat locuința. Faptul că au achitat circa 25 de mii de euro pentru apartament – îl deranjează mai puțin pe proprietarul firmei care a construit blocul. Și asta pentru că directorul firmei de construcții le încalcă drepturile de proprietate și le cere să achite orice fel taxe pentru terenul aferent, spun oamenii.

Deși a fost dat în exploatare în 2007, lucrările de amenajare a teritoriului adiacent blocului locativ nu s-au încheiat până în prezent. În plus, – conform contractului, terenul aferent blocului – aparține oamenilor, în timp ce proprietarul susține că este proprietate privată și că dacă ei vor să beneficieze de el, îl pot lua în arendă.

Terenul din jurul blocului nu este amenajat: lipsește spațiul verde și terenul de joacă pentru copii după cum este prevăzut în contract, iar pe spațiul unde ar trebui să fie garaj, sunt cazați muncitorii care lucrează la celălalt bloc ridicat de aceeași firmă de construcție.

Oamenii spun că de doi ani s-au judecat cu proprietarul firmei de construcții din cauza diferit-or probleme, dar de fiecare dată proprietarul ieșea basma curată, datorită cunoștințelor care-l ajutau.

Contactat de Jurnal TV, proprietarul firmei de construcții nu a răspuns. Oamenii au obosit să-și tot spună oful și nimeni să nu-i audă. Cu toate acestea, ei spun că nu vor înceta până când își vor vedea problema rezolvată.