Nu a apucat bine să implementeze amenajarea rîpei din centrul satului că s-a pomenit cu scandal. Proprietarii de case din vecinătatea rîpei au acuzat primăria Colonița de faptul că nu au fost consultați și au insistat ca lucrarile să fie oprite.

Primăria a anunțat că organizează o ședință de lucru pe acest subiect și a invitat locatarii din vecinătatea rîpei pentru ziua de duminica, 29 iunie. Ședința nu a avut loc în ziua respectivă din cauza neprezenței primarului. Ședința a avut loc o zi mai tirziu, pe 20 iunie 2014.

În urma examinării unor acte prezentate de primăria Colonița, locatarii și arhitectul independent Guțu Oxana adus de ei, au examinat fugitiv documentația proiectului și au depistat o serie de greșeli, falsuri și inconsegvente serioase, care în mod normal ar duce la stoparea executării lucrărilor și refacerea totală a proiectului. Astfel:
– expertiza geotehnică LIPSEA,
– topografia expirată,
– construcția-drum provizoriu era planificat pe teren proprietate privată, fără a avea acordul proprietarului.
Deasemenea în proiect nu s-a ținut cont de prezența apelor freatice în zona respectivă.

La final de ședință, primăria Colonița s-a angajat de a preciza momentele problematice și de a informa locuitorii.

Menționăm că primăria Colonița nu a realizat nici o consultare publică în faza de elaborare a proiectului  respectiv și nu a făcut public nici o informație tehnică.

Detalii proiect:
Denumire: „Lucrări de consolidare și amenajare a luncii riuletului din centrul localitatii cu organizarea scurgerii apelor fluviale”.
Data contract de achiziție: 29.05.2014
Valoarea contractului: 4 377 103,34 lei
La licitația publică „au participat” 3 ofertanți.

[youtube]WfwNZRxPlhk[/youtube]

rypa1