incendiu_ianDespre incendiul din sectorul 306 case din satul Colonița, serviciul pompieri a fost anunțat în data de 15 ianuarie 2012, ora 00:42, iar la ora 00:55 două autospeciale de intervenție au ajuns la fața locului. Lucrările de stingere au decurs foarte anevoios din cauza materialelor de construcție inflamabile folosite la construcția casei. Incendiul a fost lichidat către ora 03 și 54 minute. Cauza provocării incendiului au fost nerespectarea regulilor antiincendiare la exploatarea sobei de încălzit. Informația dată a fost oferită de serviciul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situații Excepționale al MAI al RM.

Din spusele familiei Costin, Tatiana a fost trezită din somn de un miros înțepător, și au mers împreună cu soțul să vadă ce se întâmplă. Când s-au apropiat de sobă au văzut că între pod și sobă ieșea fum. Au inceput să stingă incendiul cu apa. În scurt timp s-a aprins un alt colț a sobei, după care s-a stins lumina în casă și s-a întrerupt furnizarea apei din rezervorul propriu. În acest moment au ieșit din casă doar cu lucrurile și în hainele în care erau îmbrăcați. Au fugit la vecini și au rugat să anunțe pompierii.

Unii martori ai incendiului afirmă că au fost treziți de o bubuitură puternică care cred că a fost provocată de explozia unei butelii de gaz. Acoperișul casei a ars foarte repede, iar vântul puternic aprindea din nou ceia ce pompierii reușeau să stingă. La stingerea incendiului au fost folosite 4 autospeciale cu apă, circa 24 tone. Martirii mai declară pompierii au depistat la fața locului cabluri electrice roase de șoareci.

Revenim la apelul de ajutorare a familiei Costin. Doritorii de a susține familia în aceste clipe grele sunt așteptați duminică 20 ianuarie 2013, între orele 11:00 – 12:00 pe adresa: strada Calea Basarabiei 40, lângă fosta lor căsuță. Deasemenea sâmbătă  19 ianuarie, de Bobotează, la biserica din sat va fi plasată o cutie în care pot fi lăsate ajutoarele. Cutia de la biserică va fi transmisă familiei Costin în ziua de duminică, după slujba religioasă.

Urmăriți materiale video expediate de către martorii incendiului (video amator):

[youtube]OgiB0WCO_Mc[/youtube]