Și-a ucis cu sânge rece propriul soț și a ascuns adevărul timp de 15 ani. Aliona Gîncu, o femeie din Chișinău este acuzată că și-a otrăvit soțul în timp ce se aflau la odihnă în regiunea Zatoka, din Ucraina. Potrivit oamenilor legii, femeia i-a adăugat soțului în băutură pastile toxice.

După ce s-a asigurat că bărbatul a murit, femeia ar fi apelat la nașul lor, Tudor Hîncu, care îi era și amant. Acesta ar fi ajutat-o să distrugă probele, care ar fi încriminat-o, dar și să revină în Moldova.

Astăzi cei doi complici, au compărut în fața magistraților Judecătoriei Centru. Acolo a venit și mama victimei pentru a-i privi în ochi. 

Aliona Gîncu și Sergiu Brumă au fost căsătoriți timp de șapte ani. În 2002, bărbatul s-a întors din Marea Britanie cu o sumă de 35 de mii de dolari. Cei doi soți și fatele mai mic al bărbatului au decis să meargă la odihnă pe litoralul ucrainean. Nimic nu prevestea o tragedie, până când acasă a venit doar unul dintre frați.

"Pe data de 18 ne-a sunat Aliona și ne-a spus că vine Filea singur acasă, zic da Serioja unde este, ea zice că Serioja a rămas să fumeze și nu știu", a spus mama victimei Elena Jitariuc.

Femeia spune că ea a fost cea care a insistat ca nora și tatăl ei să meargă în Ucraina, pentru a-și căuta soțul și pentru a declara la poliție dispariția lui.

"Dimineața la ora 4 s-a dus Aliona cu fratele ei și cu soțul. Au scris cerere că s-a pierdut. Nu s-a găsit până pe data de 30. Ne-au sunat acasă și ne-au spus că veniți să vedem dacă acesta este feciorul dumneavoastră", a zis mama victimei Elena Jitariuc.

Inculpata a perfectat actele pentru transportarea corpului neînsuflețit al soțului său, fără să dea de bănuit că l-ar fi asasinat. Timp de 11 ani, femeia și nașul său au reușit să ascundă adevărul. Însă totul a ieșit la iveală, după ce, acum patru ani, cadavrul a fost exhumat.

Expertiza medico-legală a arătat că bărbatul a fost otrăvit. Potrivit procurorilor, atât soția victimei, Aliona Gîncu, cât și nașul ei, Tudor Hîncu, și-au recunoscut vina.

"La etapa urmăririi penale, amândoi au evitat să precizeze poziția procesuală, însă în cadrul ședinței de astăzi, de către inculpați și apărători au fost înaintate cereri scrise personal de amândoi inculpați cu privire la recunoașterea în totalitate a faptelor imputate", a spus procurorul Nadejda Barbalat.

Acuzarea consideră că femeia a pregătit crima din timp, cu scopul de a pune mâna pe banii câștigați de soțul ei peste hotare. Judecătoria Chișinău, cu sediul în sectorul Centru, a dispus 30 de zile de arest pentru ambii inculpați. Nașul a refuzat să facă declarații pentru jurnaliști, în timp ce fina a reacționat agresiv la întrebările presei.

Dacă vor fi găsiți vinovați, fina și nașul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 20 de ani.

Sursa: Prime.md