nastica

Deja de trei luni Năstica a plecat la Domnul. Mare a fost chinul și durerea părinților care s-au zbătut din răsputeri pentru viața și sănătatea micuței. Din păcate, efortul părinților, ale apropiaților și ale celor care au contribuit la încercările de a salva viața copilei au fost zadarnice. Așa a fost voia Domnului, a luat-o în împărăția Sa la 22 octombrie 2013.

La vârsta de doi anișori fetița a fost diagnosticată cu tumoare benignă. Ea a suportat câteva intervențiile chirurgicale la un spital din Republica Moldova, dar acestea nu au putut stopa evoluția bolii. Medicii au comunicat că o operație peste hotare ar putea să o salveze. În luna aprilie 2013 am realizat reportajul “Năstica vrea să trăiască! Împreună o putem ajuta!” prin intermediul căruia am încercat să sensibilizăm oamenii de bună credință, ca să adunăm cele 20 de mii de euro, necesare pentru o operație în Turcia.

Din suma necesară s-a adunat doar o mică parte, în jur de 2 mii de euro, iar o altă parte din bani au mai adunat părinții și rudele. Deși nu aveau toată suma, părinții au depus dosarul cu analizele și starea sănătății Anastasiei la mai multe spitale de peste hotare, dar nici unul nu a acceptat să facă operația. Natalia și Radu Grachila, părinții Năsticăi spun că au sperat până în ultimul moment că va fi bine și că vor fi acceptați de vreo clinică de peste hotare, dar au primit doar răspunsuri negative, fără a li se da vreun argument.

Năstica a mai suferit o operație în Moldova la început de octombrie, dar după o săptămână s-a stins din viață.

Tatăl fetiței ne-a comunicat că din banii adunați de către oameni, o parte au fost cheltuiți pentru intervențiile pe care le-a suportat Năstica în Moldova, o parte a fost transmisă altor copii, care au nevoie de ajutor, prin intermediul asociației “Salvați viața” și o altă parte a fost transmisă pentru a o ajuta pe Daniela Cojocaru, din Colonița, diagnosticată cu scolioză de gradul 4, care are nevoie de o intervenție chirurgicală.

Preotul Constantin Cojocaru a menționat această familie într-un mesaj pe blogul său “M-am întâlnit recent cu tatăl unei fetițe care nu a supraviețuit unei boli crâncene. Dumnezeu a chemat-o între îngerii Săi, eliberând-o de durere insuportabilă, și acum ea se bucură între Sfinți și îi mângâie duhovnicește pe părinții îndoliați. Acel tătic m-a cuprins cu lacrimi și m-a înduioșat profund cu susținerea și durerea sa. Numai cel care a trecut prin durere este capabil să înțeleagă, ce simt cei aflați în nevoi similare. Dumnezeu să-i întărească pe acești părinți și să-i mângâie cu dragostea Sa”.

Dumnezeu să o odihnească în pace pe Anastasia și să le dea putere părinților pentru a trece peste această durere.