lutencoTot mai frecvent terenurile de pămînt pe care sînt amplasate grădinițe de copii la Chișinău trec în proprietate privată și devin inaccesibile pentru majoritatea părinților.

Unul dintre proprietarii privați care au răscumpărat teritoriul unei grădinițe de copii, posibil, a devenit liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu. Acest fapt a fost comunicat la ședința Consiliului municipal Chișinău (CMC) din 17 martie de către Victor Lutenco, consilier din Partidul Popular European (PPEM), informează NOI.md.
Consilierii au calificat drept periculoasă tendința conform căreia terenurile de pămînt care aparțin grădinițelor de copii trec în proprietate privată. „Din motive necunoscute de noi, tenderele pentru loturile de pămînt pe care sînt amplasate grădinițele de copii le cîștigă companiile de construcții care nu planifică să construiască pe teritoriile complexelor locative noi grădinițe de copii. Numărul grădinițelor de copii la Chișinău se reduce considerabil, deși din bugetul orașului se alocă mijloace pentru construcția lor”, a menționat Nicolae Țipovici, consilier din Partidul Nostru.

Victor Lutenco, consilier municipal din fracțiunea PPEM, a comunicat că printre cumpărătorii proprietății grădinițelor de copii figurează și nume de politicieni. Potrivit datelor de care dispune el, președintele PL, Mihai Ghimpu, a răscumpărat grădinița din satul natal, Colonița, dar principalul liberal nici nu are de gînd să mențină în stare normală instituția pentru copii.

Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, șefa Direcției generale educație, tineret și sport a capitalei, care a fost audiată de consilierii municipali,  nu a confirmat această informație. Ea a fost însă de acord că problema trecerii grădinițelor de copii în proprietate privată într-adevăr există și este stringentă.

SURSA:  NOI.MD
Foto: allfun.md