stcriminogena

– Colonița sunt cei mai gospodari pe chestii de acestea (starea criminogenă – n.r.) sau sunt mai gospodari? Pe ce loc suntem? Întrebarea a fost pusă de către consilierul local Lupu Anatolie și a fost adresată șefului de post de poliție Colonița, Gumenco Eugen.

–  În anul 2012, după starea criminogenă pe sector (Budești, Tohatin Colonița, Cruzești), cel mai criminogen a fost Tohatin. Colonița s-a aflat pe locul II după numărul de infracțiuni și a fost urmat de Budești și Cruzești. Pe perioada primelor trei luni ale anului 2013, în satul Colonița au fost înregistrate 5 infracțiuni, iar în Tohatin – 3. Acesta a fost răspunsul șefului de post Colonița.

Consilierul local Ursu Grigore a venit cu propunerea ca peste o ședință a consiliului sătesc, șeful de post să prezinte informația operativă privind starea criminogenă în sat.

Video la tema poate fi găsit în înregistrarea video a ședinței Consiliului Sătesc Colonița din 28 martie 2013 (secvența 1:13:45 – 1:16:14).

Amintim că în cadrul aceleiași ședințe aceleiași ședințe a Consiliului Sătesc Colonița, dl. Gumenco Eugen, șef de post, a prezentat o notă informativă cu privire la rezultatele obținute la postul de poliție Colonița SP-7 CPs Ciocana pe teritoriul s. Colonița în perioada anului 2012.

Asigurarea ordinii publice în satul Colonița în anul 2012, 10 mai 2013

Decizia nr. 3/2 din „Cu privire la asigurarea ordinii publice în teritoriu în anul 2012” precum și Nota Informativă poate fi găsită în Deciziile Consiliului Sătesc Colonița din 28 martie 2013 (paginile 29-31).