angenColonita.eu a fost printre cele 25 de instituții mass-media din Republica Moldova care au semnat în data de 24 februarie 2014 un angajament de promovare a egalității Gener în produsele jurnalistice.

Astfel, redacțiile s-au angajat să prezinte echilibrat bărbații și femeile în articolele din toate domeniile, să asigure vizibilitatea femeilor în campaniile electorale, să promoveze experte în domenii tradițional masculinizate și viceversa, să utilizeze date statistice dezagregate după criteriul de gen, să evite folosirea unui limbaj sexist etc.

Evenimentul încheie un proiect de autoevaluare a mass-media prin prisma dimensiunii de gen, un exercițiu la care au participat 18 instituții de presă scrisă și online în lunile februarie-octombrie 2013. Rezultatele monitorizării arată că bărbații sunt de aproape două ori mai mediatizați decât femeile, iar cel mai mare dezechilibru se înregistrează în articolele despre politică, sport, media, tehnologii informaționale și sport. Presa din Moldova publică mai des materiale care au ca protagoniști bărbați

Proiectul a fost desfășurat de Asociația Presei Independente, cu suportul UN Women și al Ambasadei Suediei în Republica Moldova.