În prima sâmbăta a lunii februarie, clopoțelul amintirilor ia chemat din nou pe foștii absolvenți la ore, adunându-i pe toți la o lecție deschisă. La 4 februarie 2012, în incinta L. T. „Gheorghe Ghimpu” a avut loc tradiționala „Întâlnire cu absolvenții”.

În acest an au fost invitați la ore, în mod special absolvenții promoțiilor anilor 2007, 2002, 1997, 1992, 1987, 1982, 1977, 1972. Deși evenimentul a fost anunțat la ora 18.00, tradițional, „elevii” mai întârzie. Până la ora 19.00, însă, sala devine plină ochi. Organizați pe generații, absolvenții așteaptă cuminți și emoționați să le vina rândul, pentru a-și spune tema de acasă. Toți au gânduri bune și amintiri frumoase despre profesori și anii de școală. Unii dintre ei nu s-au mai întâlnit de 15, 20 sau chiar de 35 de ani, după ce au absolvit școala.

Dacă în alți ani sărbătoarea era organizată sub forma de lecții, în acest an organizatorii au decis să schimbe tradiția, absolvenții având de a pregăti o temă pentru acasă. Unii au citit poezii cu dedicație pentru profesori și anii de școală, alții au interpretat melodii compuse de ei, iar alții au organizat un concurs între absolvenți și profesori. Un alt element deosebit al sărbătorii a fost prezentarea unei „povești” cu fotografii de-ale elevilor și profesorilor de acum mulți ani în urma.

Dar imaginile fac mai mult decât 1000 de cuvinte. Vă lăsăm să vizionați filmulețul de mai jos.

[youtube]CCDsvtzCfVM[/youtube]