La 23 aprilie 2012 izvorul din centrul satului Colonița a fost sfințit în cadrul unei ceremonii religioase. Aceasta după ce a fost renovat, cu forțe comune, de către mai mulți agenți economici și oameni de bună credință din localitate.

Astfel, aici s-a schimbat pavajul, pereții au fost zugrăviți și îmbrăcați în partea de jos cu piatră de Cosăuți, au fost instalate două bănci și plantate flori. De asemenea, în stânga izvorului a fost instalată o răstignire.

Slujba a fost oficiată de către preoții bisericii din Colonița, iar la eveniment au participat mai mulți locuitori ai satului, reprezentanți ai autorităților locale, dar și edilul capitalei, Dorin Chirtoacă.

Locuitorii satului spun că apa este foarte gustoasă și se bucură că acest izvor, care le aduce multe amintiri frumoase a fost, în sfârșit, renovat. Ei și-au amintit că treceau des pe aici, pe când erau copii, venind de la școală, chiar dacă locuiau în alt capăt de sat. Aici beau apă, se jucau, iar bătrânii se odihneau și mai stăteau la vorbă.

Cei care și-au adus aportul la restaurarea izvorului spun că au făcut acest lucru din suflet și nu pentru laudă, ci pentru ca locuitorii satului Colonița să se poată bucura de această apă.

Menționăm că apa din acest izvor a fost testată de câteva ori și a fost declarată potabilă și în corespundere cu toate cerințele igienice.

[youtube]_323wol4xVQ[/youtube]

[youtube]5SiQOXH3yH4[/youtube]