A devenit deja o tradiție, ca la finele lunii iunie a fiecărui an, în Liceul Teoretic “Gheorghe Ghimpu” să se sărbătorească grandiosul “Bal de absolvire”. Anul acesta, fără nici o excepție, la data de 23 iunie 2012, orele 20:00, s-a dat start marii sărbători. Cu emoții multe, cît absolvenții atît și profesorii, au împărtăsit bucuria, dar tot-odată și regretul despărțirii. Această sărbătoare își are farmecul său aparte, însă pentru absolvenți reprezintă începutul unei etape noi a vieții.
În acest an, la careul festiv au fost prezente două clase de a IX-a și o clasă de a XII-a. Cu toate acestea, absolvenții au reușit să-și creeze o seară de neuitat. S-a început totul cu înmânarea atestatelor, după care au urmat mesajele de felicitare ale profesorilor și, desigur, ale elevilor. Fiecare clasă a pregătit cîte un mic cadou profesorilor, cel mai original fiind cadoul clasei a IX-a “B”, fosta elevă a liceului – Dănuța Bizgu interpretînd o piesă din repertoriul Antoniei și a trupei Vunk. Surpriza serii a fost apariția cântăreței Doinița Gherman, invitată de către primarul s. Colonița. Doinița a fost și cea care i-a umplut de veselie pe toți cei prezenți la sărbătoare.
În acest an, cheltuielile pentru muzică au fost acoperite de către absolvenții claselor a IX-a și a XII-a, acestea variind între 50 și 100 lei de persoană. Cât despre cadouri și înfrumusețarea liceului pentru sărbătoare . . . fiecare clasă a decis singură ce și cît vor aloca, elevii clasei a XII-a cheltuind pentru asta 470-500 lei fiecare. Evenimentul a continuat cu o masă de sărbătoare la care au participat doar elevii clasei a XII-a și invitații lor. Aceasta a fost organizată în cantina liceului. Contribuția fiecărui absolvent pentru masă a fost de 270 lei, plus aceiași sumă și pentru părinții care-l însoțeau și pentru un profesor din liceu.
Momentul culminant al serii a fost focurile de artificii, care au urmat după masa de sărbătoare. După tradiție, absolvenții au mers împreună să întîlnească zorii.

Vezi galeria foto de la eveniment pe pagina web a liceului “Gh. Ghimpu” – www.liceu.colonita.eu.

Material realizat de Diana Guja.

[youtube]Kor1Gj2R92w[/youtube]