Duminică, 8 iulie 2012, la Casa de Cultură din Colonița a avut loc prima ediție a concursului pentru copii Mini Miss și Mini Mister Colonița.

La concurs au participat patru fete și patru băieți, cu vârste de 5, 6 și 7 ani. Asta chiar dacă, inițial, se anunțase că va avea loc doar Mister Colonița, pe motiv că nu s-au înregistrat fete în concurs.

Participanții au trecut prin câteva probe: prezentarea, proba sportivă, proba culinară, proba de inteligență ș.a. La proba sportivă fetele au rotit cercul, iar băieții și-au arătat forța la flotări, la cea culinară, fetele și băieții au pregătit două tipuri de salate, iar la proba de inteligență, copiii au răspuns la un set de întrebări. Micii participanți au fost și în rol de stiliști, dar și-au arătat talentul și la dans, anume, la tangou și vals.

Titlul de Miss și Mister Colonița 2012 a fost conferit Iulianei Farguța și lui Nichita Sprîncean. Pe locul II cu titlul de Miss și Mister Inteligență au fost Lesnov Adelin și Lefter Andreea. Miss și Mister Talent au fost Godonoaga Vadim și Capsamun Iana. Iar Glijin Gabriel și Ionașco Adelina au fost declarați Miss și Mister Gingășie.

„Vă mulțumim că ați organizat acest concert, am primit o plăcere deosebită” i-a spus o spectatoare directoarei Casei de cultură, cea care a organizat evenimentul.

Părinții sunt cei care au avut cele mai multe emoții. Majoritatea dintre ei au fost în sală și și-au susținut copiii cu aplauze, urale și chiar cu postere. „Suntem mândri de copiii noștri” au spus ei. Sponsorii concursului au fost chiar părinții. Aceștia au adunat câte 125 lei pentru cadouri și pentru produsele utilizate în concurs.

“Părinții au fost cei care au susținut financiar evenimentul, nu am primit resurse din partea Primăriei” susține Zinaida Spinei, directoarea casei de Cultură. Ea mai adaugă: “Inițial am adunat câte 100 de lei, dar cheltuielile au depășit această sumă. Aici s-a inclus absolut tot, de la apa de pe masa juriului, la produsele alimentare și cele de styling utilizate pentru probe și până la cadouri”.

Organizatorii evenimentului spun că Miss și Mister Colonița va deveni o tradiție și va avea loc în fiecare an.

Vedeți înregistrarea video a concursului, mai jos.

[vimeo]45669466[/vimeo]

Un mic interviu cu învingătorii concursului – Iuliana Farguța și Nichita Sprîncean.

[vimeo]45669467[/vimeo]