Un om informat e un om puternic,
acesta a fost motto-ul care a călăuzit activitatea noastră de mai bine de 3 ani..

Începutul mass-mediei în Colonița își are rădăcinile în ziarul “Ecou” editat din februarie 2007 de către Natalia Orlovschi, Ludmila și Elena Sîrghi. Din păcate după un an, primăria a încetat să mai ofere fonduri pentru tipărirea ziarului, și acesta și-a încetat apariția.
După o pauză de cîteva luni,în august 2008 apare prima pagină online a Satului Colonița, creată atunci pe un host și domen gratuit www.colonita.ucoz.com în spatele acestei ideii au stat Ludmila Sîrghi și Vica Mazîlo.
Timp de doi ani am scris pentru voi cei de acasă dar și pentru cei de peste hotare ce se întîmplă în Colonița și ce fac oamenii ei.
Din dorință de modernizare și pentru a deveni mai accesibili am decis să facem un pas mare și sa creăm o adevărată pagină a satului nostru. Pe 21 septembrie 2010 am lansat Pagina web a satului Colonița – www.colonita.md, tot de atunci se editează ziarul cu același nume, care numără deja opt ediții.
Dacă www.colonita.ucoz.com a fost un site de început, unde am învățat a lucra, atunci www.colonita.md este un site mai bun, creat de un designer profesionist și pe un domeniu privat. Echipei i s-a alăturat Valeriu Ciorbă, împreună cu care lucrăm de mai bine de un an. În septembrie 2011 în echipa noastră au mai venit două tinere energice care vor să scrie pentru voi – Adela Scurtu și Maria Umaneț.
În tot acest timp am fost susținuți de către mulți locuitori și moral și financiar dar am fost și criticați pe alocuri, am avut momente în care eram gata să renunțăm, dar iată continuăm să vă aducem cele mai noi și importante știri, iar pe 21 septembrie această pagină a împlinit un anișor de la lansare!
De hramul satului, în cadrul Galei Laureaților, creatorii site-ului au fost felicitați de către Primarul de Colonița și am primit în dar cîte un stick de 4 gb, pentru care le mulțumim și le promitem că vom fi cu ochii pe ei! 🙂
Așteptăm și în continuare susținerea voastră, doleanțele pe care le aveți, dar și critica constructivă este binevenită pentru modernizarea site-ului și chiar a localității noastre!