Pe 5 mai curent , în Colonita a avut loc masa rotundă „Femeile Pot Reuși. Candidează! Fii tu schimbarea!” organizat în cadrul Campaniei Naționale a Proiectului „Femeile Pot Reuși – Participarea Echilibrată la Luarea Deciziilor” susținut de către Norwegian People’s Aid și United Nations Democracy Fund.

La acest eveniment au participat reprezentanți de la trei formatiuni politice.

Moderatoarea trainingului a fost Iurco Eugenia din parte PL, care candideaza la funcția de consilier municipal Chișinău. În aceasta ordine de idei moderatoarea a făcut o prezentare despre participarea femeilor la procesul de luare a deciziilor la nivel național, precum și documentele, convențiile naționale și internaționale în ceea ce privește echitatea de gen.

Printre participante putem menționa pe Iarmenco M., Ghimpu L., Eșanu R., Martinici N., Foiu M., Capsamun, Sambritcaia I, Morgun M, Negrescu I, Caraman T., Morgun V., Talpa L., Toaca L., Procop E. și alții.

Scopul campaniei este de a încuraja femeile pentru a se implica la Alegerile Locale din 2011, precum și pentru a sensibiliza actorii publici și politici principali la nivel atît local cît și național privind importanța promovării egalității genurilor și a șanselor egale dintre femei și bărbați în societate.

Un moment inedit a fost îmbrăcarea șorțurilor de către participante împreună cu clipboardurile pe care erau mențioante funcția de : consilier local, consilier municipal și primar. Aceasta activitate a avut drept finalitate să sublinieze faptul că femeile pot concilia cu succes cariera politica și viața personală.

no images were found

text,imagine : Iurco Eugenia