Ținem să va aducem la cunoștință un caz, prin care s-a dorit inducerea în eroare a vizitatorilor paginii web www. COLONITA.md prin manipulare, discreditarea altor concurenți electorali și atac la persoană, din care cauză am fost nevoiți să cenzurăm anumite comentarii.

Pe durata campaniei electorale, un utilizator foarte activ al paginii web, comenta sub diferite pseudonime (nick-uri) articolele postate și parerile altor vizitatori. Sub preudonimul Ghimpu (comentariu, comentariu, comentariu, comentariu, comentariu), care pare a fi poziția oficială a candidatului Partidului European la funcția de primar – Ghimpu Ion, sunt scrise comentariile roz, care de obicei încep cu “Stimați consăteni…“. Sub alte preudonime care sunt trecute mai jos, sunt scrise texte care utilizau cuvinte și caracteristici foarte murdare. Vă îndemnăm să comparați fapta plasării de astfel de comentarii și conținutul comentariilor lăsate de acest utilizator.

Alte pseudonime folosite de utilizatorul aceleiași adrese IP si a aceluiași e-mail: Leonid, p-ru marcel, olga, ileana, oleg, ileana, chiril (comentariu, comentariu, comentariu), sanda (comentariu), arcadye, alegator (comentariu), Alegator (comentariu), Valentina (comentariu), ……….., veronica (comentariu, comentariu), Andrei (comentariu), Laura, RICU (comentariu), ROMEO, sirena, radu, taisya (comentariu), cristi (comentariu), Krina, Katea, TITANIC.

Ne adresăm cu aceiași întrebare pe care Ghimpu des a postat-o în comentariile sale “oficiale”: de unde atita mizerie, invidie și cinism?! într-o singură persoană care a semnat comentariile menționate mai sus? Este ea oare demnă să conducă un sat dacă fiind în pragul funcției dă dovadă de un astfel de comportament și atitudine josnică?

Dovada manipularilor descrise mai sus poate fi văzută și aici.

Menționăm că au mai fost înregistrate cazuri cînd același utilizator (aceiași adresă IP și e-mail) a utilizat cîteva pseusonime cu care au fost postate comentarii mai pipărate, acest lucru reprezentînd excepții pentru acei utilizatori.

Rămîne ca locuitorii satului Colonița, să reacționeze la aceste fapte prin votul lor în data de 5 iunie 2011.

Administrația paginii web îndeamnă utilizatorii să nu apeleze, prin utilizarea acestui resurs, la manipulări și alte acțiuni rau întenționate și își rezervă dreptul de a șterge comentariile în care apar expresii vulgare!