Campania electorală s-a sfîrșit, dar ecourile ei vor “rămînea” ceva timp pe stilpii și gardurile din satul Colonița. Ca nicioadată, pe durata campaniei electorale dinaintea Alegerilor Locale Generale 2011, satul a fost împînzit cu publicitate electrală neautorizată.
Afișele electorale lipite pe stîlpi și garduri au devenit deja o “tradiție” pentru campaniile electorale. “Bucură” faptul că afișele electorale sunt de diferite culori și scot în evidență existența stîlpilor și gardurilor pe anumite porțiuni de drum.
Ca ciupercile după ploaie se puteau vedea pe pereții caselor, acoperișuri, șoproane, garduri placate din seria “Eu votez . . . . . “. Discuții au fost multe la acest subiect, dar esența lor consta în faptul că stăpînii spațiilor care găzduiu placatele afirmau că ele sunt amplasate în gospodria lor privată. De cealaltă parte legea spune că afișajul electoral este permis doar în locurile speciale.
Inovația sezonului pentru satul Colonița a fost apariția placatelor imense (peste 10 m2) pe ulițele satului. Ba chiar mai mult, un astfel de placat gigant a fost plasat chiar pe peretele casei de cultură în care a este amplasată secția de votare din sat. Cu toate că din start panoul cu pricina a fost instalat ilegal, CEC Colonița a obligat concurentul electoral să scoată placatul. Dar, dorinta de a fi “mai aproape de locuitori” a fost mai presus de orice hotărîre obligatorie și echipa de “5 stele” a privit spre locuitorii satului pînă în după masa zilei de vineri dinaintea elegerilor. Mare era să fie mirarea colonițenilor dacă și în ziua alagerilor, privirea caldă a echpei de “5 stele” îi petrecea în incinta secției de votare.
Amintim că conform Dispoziției Primăriei Municipiului Chișinău Nr. 217-d din 12 aprilie 2011 cu privire la stabilirea locurilor speciale de afișaj electoral pe tritoriul municipiului Chișinău. Pe teritoriul satului Colonița au fost stabilite următoarele locuri:
1. Panoul din preajma Primăriei satului Colonița, str. Ștefan cel Mare, 3
2. Panou, str. Ștefan cel Mare, intersecție cu str. Budești
3. Panoul din preajma Casei de cultură, str. Ștefan cel Mare, 35
4. Pavilionul stației terminus de autobuze, str. Budești