Urmarește reportajul VIDEO realizat de postul TV Prime.

Mai rău ca în evul mediu. La 10 km de capitală, în satul Colonița, 30 de familii locuiesc într-un cămin de tip familial în frig și fără curent electric. Culmea, imobilul nu este conectat nici la rețeaua de gaz, aceasta deoarece primăria satului nu a decis până acum care ar trebui să fie statutul blocului locativ, locuit de aceste familii.

Bunurile civilizației nu au ajuns încă la căminul familial din Colonița. Deși locuiesc la doar câțiva kilometri de capitală, oamenii nu știu ce înseamnă curent electric și încălzire centralizată. Ca să-și protejeze copii de frig și să le pregătească de mâncare, își cumpără butelii de gaz, pe care le țin chiar în camera în care dorm.

Din cauza lipsei curentului electric problemele se țin lanț. Când se lasă întunericul oamenii orbecăie prin camere, iar școlarii sunt nevoiți să-și facă temele la lumina chioară a candelelor sau lumânărilor.

Despre televizor, frigider, mașină de spălat sau internet nici nu mai poate fi vorbă.

Unii locatari mai îndrăzneți s-au conectat ilegal la rețeaua de curent electric, însă, furnizorul de energie a depistat încălcarea și i-a deconectat. Union Fenosa a stabilit și o amendă, doar că nu se prea găsește cine s-o plătească. Anterior, căminul a aparținut gospodăriei agricole, iar după destrămarea colhozului, a rămas al nimănui. Oamenii nu au acte de proprietate pentru camerele locuite, iar foștii primari au refuzat să ia imobilul în administrația primăriei. Contactat de Prime, Gheorghe Calancea, actualul primar de Colonița, a promis că la sfârșitul săptămânii acesteia, problema statutului blocului locativ va fi rezolvată cât de curând.

Sursa: Prime TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.