ghimpu_mLiderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu s-a născut în satul Colonița, Chișinău. A studiat până în clasa a V-a la școala din sat, apoi s-a transferat la Chișinău. Reporterul CURENTUL a sunat în satul Colonița pentru a afla mai multe detalii.

Directoarea Liceului Teoretic „Gheorghe Ghimpu” din Colonița, Margareta Sîrbu, are doar cuvinte de laudă pentru Mihai Ghimpu și ne-a povestit ce a făcut acesta pentru școală.

„Activez în acest liceu de 35 de ani și îl cunosc foarte bine pe domnul Mihai Ghimpu. Anul acesta a venit la noi cu ajutor pentru liceu. Tot timpul este receptiv și ne ajută cu tot ceea ce poate și ține de competența dumnealui. Ne-a ajutat prin proiectele ce țin de îmbogățirea bazei materiale a liceului. A contribuit și atunci când să devenim liceu, pe la minister și peste tot unde am apelat. Dumnealui ne-a ajutat să obținem numele de liceu, pentru că înainte eram școală. Tot ce trebuia școlii – seturi de mobilier, inventar pentru sala de festivități, calculatoare. Avem deja donate trei partide de calculatoare, din 2007, apoi în 2012 și acum ne-au fost donate. Avem în toate sălile de clasă calculatoare. Anul acesta ne-a donat mobilier nou pentru clasa I. Îi cunosc ideea și idealul. Știu că este devotat Patriei și dorește numai binele țării noastre. Îi doresc în continuare să-și realizeze idealul și ceea ce a pornit fratele său Gheorghe Ghimpu. Știu că asta este ceea ce și-a propus. Mihai Ghimpu este ca o continuitate a ideilor și a tot ceea ce și-a propus fratele acestuia de a realiza pentru țară. Dumnealui a învățat bine, avea doar note de 4 și 5 (după vechea sistemă de notare)” – ne-a povestit directoarea Liceului.

Colegul de clasă al liderului PL, Vladimir Ababii ne-a spus că Mihai Ghimpu fiind elev nu a ieșit în evidență.

„Noi am învățat împreună până în clasa a V-a, apoi el a plecat la studii în Chișinău. A fost un elev ca toți elevii. Cum se comportă acum, așa se comporta și în școală. Nu cred că dumnealui va deveni președinte. Consider că orice om care a fost la conducere și nu a demonstrat nimic, a doua oară nu are ce căuta acolo. Eu înțeleg că-i Chișinău, totul e scump, tot e bun, le place, dar dacă treabă nu fac, nu au ce sta” – a spus colegul de clasă Vladimir Ababii.

Primărița satului Colonița, Angela Zaporojan ne-a spus că nu poate fi obiectivă, căci face parte din alt partid.

„Din momentul de când sunt primar, deja de 5 ani, nu a venit cu nici o inițiativă de proiect. A ajutat liceul cu ceva calculatoare. Să spun că s-a făcut un drum, o rețea de canalizare, un apeduct cu ajutorul dumnealui nu pot, pentru că nu s-a făcut nimic. Destul de des vine în sat la casa părintească, la primărie nu vine. Nu cred că va deveni președinte. Dacă totuși devine îi sugerez să-și iubească patria, datina și oamenii” – a spus primărița satului Colonița.

Sursa: Curentul.md